nieuws

Innovatie Award van Uneto-VNI naar project Ben Oude Nijhuis

utiliteitsbouw Premium 252

Innovatie Award van Uneto-VNI naar project Ben Oude Nijhuis

Op het Warmtepompcongres in Den Bosch is gisteren voor de tweede keer de Innovatie Award uitgereikt door Uneto VNI-voorzitter Doekle Terpstra. De prijs voor meest innovatieve installatieproject ging naar Hoffman Elektro. De installateur verzorgde de installaties van het voormalig nonnenklooster Huis ter Schie dat tot het Ben Oude Nijhuis is omgebouwd.

“Het was een interessante klus om de E-installatie in Ben Oude Nijhuis (foto) te verzorgen. Onder meer omdat er geen bestek was. We hebben van het begin af aan meegedacht”, vertelt Maurice Hoffman van Hoffman Elektro.

Zo is er bijvoorbeeld een tag in de kleding van de bewoners opgenomen zodat bepaalde deuren wel of niet open gaan. Ook detecteert de tag een val van de bewoners.

‘Uiteindelijk hebben we een kostenreductie van 25 procent mogelijk gemaakt door out of the box te denken’

De uitdaging was dat de installaties niet alleen up to date en innovatief moesten zijn, maar dat de prijs laag moest blijven. Hoffman: “Uiteindelijk hebben we een kostenreductie van 25 procent mogelijk gemaakt door out of the box te denken, innovatief te zijn én heel goed samen te werken. Zo bleef er meer geld voor de zorg over.” Zijn conclusie: “We stijgen als installateur in de bouwketen en dat is heel leuk om te zien.”

Hoffman (links) wint de prijs voor het project Oude Nijhuis. Doekle Terpstra reikt hem uit

Ben Oude Nijhuis is een verpleeghuis voor senioren met een lichte zorgvraag of dementie en met een bescheiden inkomen. Het is een  initiatief van omroep MAX-directeur Jan Slagter.

De twee andere genomineerden voor de prijs waren: Croonwolter&dros met de installaties voor de Maastunnel in Rotterdam en ULC en Kuijpers met de duurzame installaties bij het nieuwe Naturalis

De twee andere genomineerden voor de prijs waren: Croonwolter&dros met de installaties voor de Maastunnel in Rotterdam en ULC en Kuijpers met de duurzame installaties bij het nieuwe Naturalis. De drie genomineerden kwamen uit een lijst van tien.

Doekle Terpstra: ‘Er is heel veel dynamiek in de installatiesector. Het is een sector in transitie. Techniek is zijn rol aan het herpakken’

Doekle Terpstra zei bij de uitreiking: “Er is heel veel dynamiek in de installatiesector. Het is een sector in transitie. Techniek is zijn rol aan het herpakken. Het zorgt er voor dat veel van de maatschappelijke doelen mogelijk worden. De doelen van de energietransitie worden elders geformuleerd, maar alleen de technische sector kan er voor zorgen dat ze ook gehaald worden.”

Reageer op dit artikel