nieuws

Illegale Georgische bouwvakkers in Veenendaal: Inspectie legt bouwplaats stil

utiliteitsbouw 1675

Illegale Georgische bouwvakkers in Veenendaal: Inspectie legt bouwplaats stil

Bij een controle op een bouwplaats in Veenendaal zijn afgelopen week vier Georgische bouwvakkers aangetroffen die hier niet mochten werken. Eén van hen vluchtte weg toen de inspecteurs de bouwplaats betraden.

De Inspectie SZW constateerde 12 oktober verder dat er op de bouwplaats slaapplekken waren gemaakt waar de buitenlandse bouwvakkers overnachten. De werkzaamheden werden preventief stilgelegd omdat er veiligheidsrisico’s voor bouwvakkers werden geconstateerd.

Vijf matrassen

De bouwvakkers werkten aan de herontwikkeling van een kantoorgebouw naar appartementen. Op de bovenste verdieping troffen de inspecteurs vijf matrassen aan in een kamer waar de werknemers verbleven. De vier bouwvakkers hebben de Georgische nationaliteit.

Om in Nederland te mogen werken, had de opdrachtgever een tewerkstellingsvergunning moeten aanvragen. Op deze overtreding staat een maximale boete van 8000 euro per werknemer. Mogelijk volgen er ook boetes voor onderbetaling en overtredingen van de Arbeidstijdenwet.

Reageer op dit artikel