Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Aannemer geschokt na instorting vloer parkeergarage Wormerveer

utiliteitsbouw 22492

Aannemer geschokt na instorting vloer parkeergarage Wormerveer

Bij een parkeergarage boven een supermarkt aan Plein 13 in Wormerveer is een deel van de tweede verdieping ingestort. Het is nog niet bekend of hierdoor gewonden zijn gevallen, heeft de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland laten weten.

Een deel van de tweede verdieping van de parkeergarage is terechtgekomen op de eerste verdieping. De hulpdiensten zijn ter plekke en onderzoeken of er binnen in de parkeergarage slachtoffers zijn.

De parkeergarage is in 2010 gebouwd door Van Braam-Minnesma, dochter van de Thunnissen-groep.  De vierlaagse parkeergarage bevindt zich boven de Dekamarkt en biedt plek aan 220 auto’s. Directeur Peter van Gelder van de aannemer reageert geschokt en is direct in de auto gesprongen om ‘damage control’, zegt hij tegen Cobouw. Hij heeft begrepen dat er gewonden zijn gevallen, maar kan er verder nog niets over zeggen.

Update 13.10 uur: Een uur na de instorting van een deel van de parkeergarage in Wormerveer nog steeds onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen. Voor zover de Veiligheidsregio kan overzien is de supermarkt onder de parkeergarage niet getroffen en zijn alle mensen ongedeerd uit de supermarkt.

De hulpdiensten in Wormerveer kunnen het ingestorte deel van een parkeergarage boven een supermarkt nog niet betreden. Een deel van de tweede verdieping van de parkeergarage is terechtgekomen op de eerste verdieping. “Het is nog niet veilig. We kunnen er vanwege instortingsgevaar nog niet in”, laat de woordvoerder weten.

Pas als de constructie is beoordeeld en het sein veilig is gegeven, zullen de hulpdiensten naar binnen. Volgens de Veiligheidsregio is het naastgelegen pand uit voorzorg ook ontruimd.

Update 15.00 uur: De politie heeft met speurhonden het ingestorte gedeelte van de parkeergarage doorzocht. Er zijn daarbij geen personen aangetroffen. Het is volgens de Veiligheidsregio niet de verwachting dat er nog meer delen van de parkeergarage gaan instorten.

Nadat deskundigen hadden beoordeeld dat het ingestorte deel veilig was om te onderzoeken, zijn vier hondengeleiders de zoektocht gestart. Een deel van 30 bij 12 meter van de tweede verdieping van de parkeergarage is ingestort op de eerste verdieping.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels