nieuws

76 ideeën voor nieuwe huisvesting politie

utiliteitsbouw 992

76 ideeën voor nieuwe huisvesting politie
Met behulp van het politiespel hebben de 11 eenheden mogen meebeslissen over de huisvesting.

76 inzendingen heeft de politie binnen gekregen voor de Innovatie Challenge, een wedstrijd die invulling moet gaan geven aan de nieuwe huisvesting van de politie.

De ideeën kwamen van verschillende soorten bedrijven: bouw- en installatiebedrijven, technologiebedrijven, toeleveranciers en architecten, laat de politie weten. De inzendtermijn is inmiddels gesloten.

In juni worden drie winnaars gekozen

De komende weken gaat de jury de inzendingen bekijken. In de week van 21 mei worden de finalisten bekend gemaakt. Daarna volgt de ‘Boostfase’ waarin de geselecteerde inzendingen verrijkt worden in samenwerking met de politie. Op 13 juni wordt de Challenge afgesloten met een ‘Boostcamp- event’, waarin de finalisten de kans krijgen zichzelf te presenteren en de drie beste inzendingen bekend worden gemaakt.

De politie hoopt met deze wedstrijd tot het beste idee te komen voor haar nieuwe huisvesting. De oude werkplekken moeten namelijk duurzamer worden, maar mogen niet meer gaan kosten dan nu. De politie hoop dat de markt daarbij kan helpen.

Reageer op dit artikel