nieuws

Rotterdamse entree opnieuw op de schop

utiliteitsbouw Premium 1260

Rotterdamse entree opnieuw op de schop

De entree van Rotterdam ondergaat opnieuw een facelift met de derde fase van de herontwikkeling van het Weenapoint. MVRDV is geselecteerd als architect voor het 50.000 vierkante meter omvattende programma pal tegenover Centraal Station.

Een bestaand kantoorgebouw aan het Kruisplein gaat tegen de vlakte, in de plaats komt een gebouw met 18.000 vierkante meter kantoren en een plint met winkels en horeca. Erachter is een woontoren voorzien met tweehonderd tot driehonderd woningen. Qua hoogte sluit dit gebouw aan bij de eerder gerealiseerde fases van de herontwikkeling, de kantoorgebouwen First en Weena 750.

Het ontwerp van MVRDV voorziet in grote sparingen in het geveloppervlak van de toren en omlijste glaspartijen in de plint. Dat geeft het complex een transparanter karakter dan de bestaande bebouwing.

De nieuwbouw moet bijdragen aan de ambitie om het Rotterdam Central District (RCD) te ontwikkelen tot internationaal zakencentrum. Binnenkort start ook de prijsvraag voor een woon- en kantoorcomplex van 42.000 vierkante meter aan het Delftseplein.

Ontwikkelaar Maarsen Groep verwacht dat het project medio 2022 klaar is. MVRDV ontwierp in Rotterdam eerder de Markthal en het Depot van Boijmans van Beuningen.

Reageer op dit artikel