nieuws

Friso bouwt voormalig Aegon-kantoor om tot studentenbolwerk

utiliteitsbouw 4447

Friso bouwt voormalig Aegon-kantoor om tot studentenbolwerk

Friso Bouwgroep bouwt het voormalige Aegon-kantoor in Leeuwarden om tot studentenhuisvesting. Dat heeft het bouwbedrijf bekendgemaakt. De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.

In opdracht van de Rotterdamse vastgoedontwikkelaar Leyten zal Friso het h-vormige pand van ruim 30.000 vierkante meter transformeren tot ‘Markt 058’, dat ruimte zal gaan bieden aan 476 één-kamer-appartementen, circa 3000 vierkante meter kantoorruimtes en een commerciële plint op de begane grond.

Het Aegon-pand werd in 1988 gebouwd op het Oude Veemarktterrein. Tot voor kort werkten er nog 1100 verzekeringsmensen. Onlangs trok het bedrijf in bij concurrent Achmea aan de overkant van de Lange Marktstraat. Sindsdien staat  het pand leeg.

Uiterlijk van Aegon-kantoor blijft in tact

Aan het uiterlijk van het gebouw zal niet veel veranderen, laat Friso weten in een toelichting. “De gevels zijn nog in zeer goede staat en worden enkel gereinigd en opgefrist. Ook zullen de entrees blijven. Tevens worden de vloeren en de huidige energievoorzieningen hergebruikt. De nieuwe installaties worden grotendeels aangesloten op de bestaande installatiecomponenten.”

Leyten en Friso, die op het project in bouwteam-verband samenwerken, zijn niet onbekend in Leeuwarden. De ontwikkelaar is eigenaar van het Cambuur-stadion en ontwikkelde de transformatie van het oude Eramushiem tot wooncomplex De Parade en wooncomplex Zuiderplantage. Friso werkte eerder aan de ver- en nieuwbouw van het Provinciehuis, de herontwikkeling van het Wilhelminaplein en onlangs de nieuwbouw van het meest circulaire onderwijsgebouw voor de ROC Friese Poort.

Naar verwachting zal het bouwteam zo snel mogelijk beginnen met de transformatie. In het eerste kwartaal van 2019 moet het nieuwe wooncomplex opgeleverd zijn.

Reageer op dit artikel