nieuws

BAM bouwt voor 83 miljoen twee kantoortorens in Brussel

utiliteitsbouw 1850

BAM bouwt voor 83 miljoen twee kantoortorens in Brussel

BAM gaat in Brussel twee kantoortorens bouwen. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 83 miljoen euro. Dat heeft het Bunnikse bouwconcern bekendgemaakt.

De bouwwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Interbuild, de Belgische dochter van BAM. De opdracht is afkomstig van Immobel, een beursgenoteerde vastgoedontwikkelingsgroep uit België.

De torens, die een volledige glasgevel krijgen, worden respectievelijk 80 en 97 meter hoog en bieden in totaal 62.000 vierkante meter aan kantoorruimte. Het gebouw zal het BREEAM-certificaat ‘Excellent’ dragen.

Volgend jaar januari start Interbuild met de bouwwerkzaamheden voor de eerste kantoortoren, die dienst zal gaan doen als het nieuwe hoofdkantoor van verzekeraar Allianz. De bouw daarvan duurt bijna twee jaar. De bouw van de twee toren start zodra Immobel een overeenkomst bereikt met een belegger of huurder.

BAM is al jaren actief in België. Altijd even gemakkelijk gaat dat niet. Afgelopen jaar had de bouwer er te maken met verminderde vastgoedtransacties.

De torens worden respectievelijk 80 en 97 meter hoog.

Reageer op dit artikel