nieuws

BAM haalt onderhoudscontract Amsterdam ArenA binnen

utiliteitsbouw Premium 2296

BAM haalt onderhoudscontract Amsterdam ArenA binnen

BAM beheert en onderhoudt de komende tien de Amsterdam ArenA. Dat hebben de bouwer en het stadion woensdag bekengemaakt. De waarde van het contract is niet naar buiten gebracht.

De Bunnikse bouwer start dit jaar met de aanleg van een nieuw gebouwmanagementsysteem dat met behulp van sensoren data van de aangesloten apparatuur verzamelt. De gegevens stellen BAM in staat storingen vroegtijdig te detecteren, “zodat onderhoud kan plaatsvinden voordat overlast ontstaat”.

Op die manier moeten de kosten voor energieverbruik, onderhoud en facility management van Amsterdam ArenA met ongeveer 15 procent omlaag worden gebracht.

“Met vernieuwende technologieën zoals digitaal ontwerpen, modulair ontwikkelen en bouwen en voorspelbaar onderhoud zal BAM invulling geven aan de ambitie van Amsterdam Arena het stadion en haar directe omgeving steeds slimmer te maken, teneinde de operatie nog efficiënter en effectiever te laten verlopen”, aldus het bedrijf in een toelichting.

Momenteel voorziet Ballast Nedam de Amsterdam ArenA van een nieuwe schil.

Reageer op dit artikel