nieuws

Ballast Nedam doet ‘revitalisatie en uitbreiding’ van WTC Amsterdam

utiliteitsbouw Premium 2503

Ballast Nedam doet ‘revitalisatie en uitbreiding’ van WTC Amsterdam

CBRE Global Investors en Ballast Nedam hebben vandaag de bouwteamovereenkomst gesloten voor ‘de revitalisatie en uitbreiding’ van het World Trade Center aan de Zuidas in Amsterdam. Op de hoek van de Strawinskylaan en de Beethovenstraat komt een extra toren – de tiende – goed voor 32.000 m2 kantooroppervlak. De naastgelegen D-toren wordt tegelijkertijd gerevitaliseerd en met de nieuwbouw verbonden.

Het WTC is onderdeel van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds dat beheerd wordt door CBRE Global Investors. In het bouwteam werken CBRE Global Investors, haar adviseurs en Ballast Nedam de engineering van de revitalisering en uitbreiding van het WTC verder uit.

‘WTC Amsterdam is een dynamische commerciële ‘wereldstad’, bevolkt door ongeveer driehonderd bedrijven’

Deze bouwteam fase loopt tot in het eerste kwartaal van 2018, waarna in april 2018 gestart kan worden met de bouw.
Ballast Nedam meldt: “WTC Amsterdam is een dynamische commerciële ‘wereldstad’, bevolkt door ongeveer driehonderd bedrijven. Deze ‘wereldstad’ moet tijdens de revitalisering en uitbreiding van Toren D gewoon kunnen doordraaien. De werkprocessen worden aangepast op het primaire proces van het WTC, waardoor het WTC niet stil komt te liggen.”

‘De ruimte aan de Zuidas is schaars en de bouwplaats krap’

De bouwer vervolgt: “Doordat ruimte aan de Zuidas schaars is, wordt de bouwplaats krap en zijn bouwplaatsmanagement en een slim logistiek proces essentieel. Naast de uitbreiding van het WTC met een complete toren, wordt ook een twee-laagse ondergrondse parkeergarage horizontaal uitgebreid.”

Hoeveel geld er met dit project is gemoeid, wil Ballast Nedam niet bekend maken.

Reageer op dit artikel