nieuws

‘Alkmaar onderzoekt sporthal na incident Eindhoven’

utiliteitsbouw 2241

‘Alkmaar onderzoekt sporthal na incident Eindhoven’
Fotopersburo Martin Mooij Alkmaar

Alkmaar gaat een gedeelte van de topsporthal van sportcomplex De Meent technisch laten onderzoeken. De gemeente heeft dit besloten nadat deze week de resultaten van het onderzoek rondom de instorting van de parkeergarage in Eindhoven bekend werden gemaakt.

Eind mei dit jaar werd de bouwwereld geconfronteerd met een incident met de vloeren van een in aanbouw zijnde parkeergarage bij vliegveld Eindhoven. Een fenomeen dat nog niet eerder in de bouw in Nederland bekend was. Na het verschijnen van de resultaten van het onderzoek van TNO naar de oorzaak van het incident, is de gemeente nagegaan of er in Alkmaar ook vergelijkbare bouwconstructies zijn of worden toegepast.

Buiten gebruik gesteld

Bouwtoezicht heeft geconstateerd dat hiervan sprake is bij een deel van de topsporthal van het recent gebouwde sportcomplex De Meent. Uit voorzorg is daarom dit gedeelte van de hal door de gemeente tot nader orde buiten gebruik gesteld. De overige zalen en faciliteiten van het sportcomplex De Meent kunnen vrij en veilig worden gebruikt, laat de gemeente weten.

Het dossier over de parkeergarage in Eindhoven staat in pdf-vorm hier (voor iedereen te downloaden).

Reageer op dit artikel