nieuws

Dak station Arnhem lek door ‘sabotage’

utiliteitsbouw 4315

Dak station Arnhem lek door ‘sabotage’

De lekkage vorige week in het prijswinnende station Arnhem was het gevolg van ‘sabotage’. Dat is gebleken uit onderzoek. Saboteurs hebben een pompinstallatie gesloopt die eerdere lekkages moest verhelpen, aldus een woordvoerder van ProRail.

De pompinstallatie is een tijdelijke oplossing voor de waterproblemen waarmee het station sinds de opening anderhalf jaar geleden mee heeft te maken. Vandalen knipten een hek door en trokken een slang uit de pompmachine. Daardoor kletterden tijdens zware regenval grote hoeveelheden regenwater neer in de stationshal.

Volgens de woordvoerder is de pomp binnenkort niet meer nodig. Uitvoerig onderzoek door deskundigen heeft uitgewezen dat de waterproblemen in het station ontstaan zijn bij een stortnaad tussen de staalconstructie van het stationsgebouw en de betonconstructie van de voetgangerstraverse.

Probleem definitief verhelpen

“De gemeente heeft over die stortnaad een wegpakket gelegd”, vertelt de woordvoerder. “Dat maakte het lastig om de exacte oorzaak vast te stellen. Een aanpassing van de regenwaterafvoer moet nu het probleem definitief verhelpen.” Volgens de woordvoerder hebben de problemen ook te maken met het feit dat meerdere partijen op de betreffende locatie werkzaam waren.

Station Arnhem Centraal werd gebouwd door Ballast Nedam en BAM en kostte ruim 163,1 miljoen euro. Het gebouw won diverse architectuur- en bouwprijzen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels