nieuws

Aannemer legt bouw hotel Maankwartier stil

utiliteitsbouw Premium 4106

Aannemer legt bouw hotel Maankwartier stil

Bouwbedrijven Jongen heeft de realisatie van het Maanhotel in Heerlen stilgelegd, omdat rekeningen niet zijn betaald.

Woordvoerder Gjalt Rameijer zegt in De Limburger dat er een zakelijk geschil is rond openstaande rekeningen. VolkerWessels-bedrijf Jongen bouwt het Maanhotel in opdracht van de Duitse ondernemer Werner Kindermann.

Rameijer wil niet bevestigen dat er een conflict is met Kindermann, maar de gemeente Heerlen verwijst naar het bedrijf van de Duitser als veroorzaker van het probleem. Bouwbedrijven Jongen oefent nu het zogeheten retentierecht uit. Dat geeft schuldeisers het recht om het gebouwde niet af te geven voordat de rekening is voldaan.

Aannemer legt bouw hotel Maankwartier stil

Het Maankwartier in Heerlen.

Kindermann heeft zich contractueel verplicht het hotel te laten bouwen, toen hij het project kocht van corporatie Weller. Het nieuwe station moet volgens de planning in oktober volgend jaar operationeel zijn. Begin 2019 zou de oplevering van het hele Maankwartier-Zuid volgen. Rameijer waagt zich niet aan een inschatting van de eventuele vertraging. “Wij zijn nog in onderhandeling met de opdrachtgever”, zegt de woordvoerder van Bouwbedrijven Jongen in De Limburger.

Reageer op dit artikel