nieuws

Hoofdrol voor Octatube bij uitbreiding Londens museum

utiliteitsbouw Premium 2193

Hoofdrol voor Octatube bij uitbreiding Londens museum

Glazen gevels, dragende liggers van glas en een ingenieuze lichthapper die daglicht diep in een nieuwe ondergrondse expositiezaal brengt. Octatube  speelde een hoofdrol bij de uitbreiding van het  Victoria & Albert Museum in Londen dat vrijdag officieel wordt geopend.  

Het Delftse bedrijf fungeerde als glasspecialist voor hoofdaannemer Wates Construction.  In die hoedanigheid verzorgde het bedrijf de engineering, productie en montage van onder andere de Oculus, een ingenieus daklicht boven een luie trap die afdaalt onder het plein aan Exhibition Road waar een nieuwe entree voor het museum is gemaakt.  Octatube was al eerder betrokken bij verbouwingen en uitbreidingen van het gerenommeerde Londense museum dat een grote collectie heeft op het gebied van architectuur en design.

De ingrijpende verbouwing nam ruim drie jaar in beslag en kostte 48 miljoen pond. Behalve Octatube speelde nog een Nederlands bedrijf een belangrijke rol bij de verbouwing. Koninklijke Tichelaar uit Makkum leverde duizenden geribbelde tegels van porselein voor op het plein en het dak. De uitbreiding wordt vrijdag officieel geopend door Kate Middleton, lid van het Engelse koningshuis.

Reageer op dit artikel