nieuws

Bouwfout oorzaak instorten ziekenhuisplafond

utiliteitsbouw Premium 1864

Bouwfout oorzaak instorten ziekenhuisplafond

Het instorten van een deel van een plafond van een afdeling van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo was te wijten aan een constructiefout. Het ziekenhuis liet dinsdag weten dat bij het aanbrengen van plafondplaten bevestigingsmaterialen waren gebruikt die te licht waren voor de last die ze moesten dragen.

Een deel van het plafond van de afdeling spoedeisende eerste hulp (SEH) van het ziekenhuis in Venlo stortte in de nacht van donderdag op vrijdag in. Niemand raakte gewond. Patiënten die eerste hulp nodig hadden, werden in overleg met de huisartsenpost naar andere ziekenhuizen gebracht.

Uit onderzoek is gebleken dat elders in het gebouw geen vergelijkbare constructie bestaat.

Reageer op dit artikel