nieuws

Dodelijk ongeval bij VROM-gebouw

utiliteitsbouw 314

Bij een ongeval bij de bouwwerkzaamheden aan het voormalige VROM-gebouw in het centrum van Den Haag is donderdagochtend een dode gevallen. De voorbijganger werd geraakt door vallende onderdelen van een hefsteiger aan de zijkant van het gebouw en overleed ter plekke. 

Volgens de hulpdiensten ter plekke is er tijdens hijswerkzaamheden waarschijnlijk iets van de bouwkraan gevallen dat op de weg naar beneden de hefsteiger heeft geraakt. Onderdelen daarvan vielen vervolgens naar beneden, en kwamen buiten de bouwplaats terecht. Het platform hing op zo’n 15 meter van de grond. Volgens het AD stonden twee monteurs op de hefsteiger ten tijde van het ongeval.

Passanten

Het gebouw staat vlak naast Den Haag CS, en het bouwhek staat rond dat deel van het gebouw slechts enkele meters van de gevel. Duizenden mensen passeren dagelijks. Het ongeval gebeurde rond 8.00, een van de drukste momenten rond het station.

Het voormalige VROM-gebouw wordt door hoofdaannemer BAM gerenoveerd en verbouwd. In 2017 moet het gebouw de nieuwe huisvesting worden van de ministeries Infrastructuur en Milieu en Buitenlandse Zaken.

Reageer op dit artikel