nieuws

Duurzaamheid aan zee

utiliteitsbouw

Duurzaamheidaan zee OostvoorneSchuine delen Platohout, met daaronder een geveldeel van thermisch gemodificeerd vurenhout met de naam Lunawood en op het looppad azobé loopdekdelen. Het nieuwe, opvallend vormgegeven café-restaurant Aan Zee Oostvoorne van horeca-ondernemer Jan van Marion op de Brielse Gatdam ademt een en al duurzaamheid. Van Reek Bouw is het project samen met Jan Lemmens […]

Duurzaamheidaan zee

OostvoorneSchuine delen Platohout, met daaronder een geveldeel van thermisch gemodificeerd vurenhout met de naam Lunawood en op het looppad azobé loopdekdelen. Het nieuwe, opvallend vormgegeven café-restaurant Aan Zee Oostvoorne van horeca-ondernemer Jan van Marion op de Brielse Gatdam ademt een en al duurzaamheid. Van Reek Bouw is het project samen met Jan Lemmens Projectmanagement en Emma Architecten aan het afronden, want de horecagelegenheid met een opvallende ‘schoorsteen’ als uitkijkpunt opent eind deze week de deuren.

De benodigde energie voor zijn bedrijf haalt Van Marion uit zonnepanelen op het dak en twee windturbines. Verder is een lagetemperatuur verwarmings- en koelinstallatie geïnstalleerd met warmte-koudeopslag in de bodem van het Natura 2000-gebied. Voor de zuivering van afvalwater is een helofytenveld aangelegd en de duinen filteren het hemelwater. Een rioolaansluiting was dus niet nodig. En aangezien de kok van de uitspanning op hout kookt, kon ook een gasaansluiting achterwege blijven.

Foto: Roel Dijkstra/FL; tekst: Jan Sint Nicolaas

Reageer op dit artikel