bouwbericht

Nieuwe gemeentewerf Wieringerwerf krijgt uitrukposten

utiliteitsbouw 701

Nieuwe gemeentewerf Wieringerwerf krijgt uitrukposten

Wieringerwerf krijgt een nieuwe gemeentewerf aan de Medemblikkerweg 4, inclusief uitrukposten voor politie, brandweer en ambulance. De gemeente Hollands Kroon, waar Wieringerwerf onder valt, heeft deze week een overeenkomst gesloten met Jorritsma Bouw, de hoofdaannemer van het project.

Bedrijven en logistiek

Bouwen gemeentewerf met een steunpunt voor politie / brandweer/ ambulancedienst aan de Medemblikkerweg in Wieringerwerf.

WIERINGERWERF | Gegund | € 2.000.000 - € 5.000.000

De nieuwe gemeentewerf – die aan de rand van het dorp wordt gerealiseerd op de plek van de huidige – wordt tevens een uitruklocatie voor politie, brandweer en ambulance, zegt projectleider Marco Kerssens van de gemeente Hollands Kroon. “Op dit moment bevinden de ambulance-, brandweer- en politiepost zich in het dorp zelf. Deze posten gaan dicht wanneer de nieuwe werf is opgeleverd.” Vanaf de nieuwe locatie – nabij de A7 – zijn de hulpdiensten in noodgevallen sneller op de plek waar ze moeten zijn dan de huidige locaties.

ME-2 architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, aldus Kerssens. “De opdracht was een sober en doelmatig ontwerp te maken. Daarin is de architect geslaagd.” Het wordt geen energieneutraal gebouw, zegt de projectleider. “Uiteraard gaan we wel zo duurzaam mogelijk bouwen. Dat betekent onder meer dat er zonnepanelen op het dak komen te liggen en dat er energiezuinige installaties worden geplaatst.”

De verhuizing is onderdeel van de herstructurering Wieringerwerf, vervolgt Kerssens. Het is een van de vier hoofdkernen in Hollands Kroon en heeft een belangrijke regionale functie. Als dorp in de regio moet het alle zeilen bijzetten om een dynamische kern te blijven. De kwaliteit van het hart van Wieringerwerf staat onder druk door onder meer de (landelijke) ontwikkelingen in de detailhandel, een krimpende bevolking en de ruimtelijke kwaliteit van het winkelgebied. Om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst fijn gewoond en geleefd kan worden,

worden een aantal delen van het dorp aangepakt en vernieuwd. Dat gebeurt in samenwerking met de bewoners en winkeliers in het dorp.

De huidige gemeentewerf wordt nog voor de zomervakantie gesloopt, zodat direct daarna kan worden begonnen met de bouw van de nieuwe werf. Als alles volgens planning verloopt, kan de nieuwe gemeentewerf in april 2020 worden opgeleverd.

De gemeente is van plan om de huidige ambulancepost over te nemen. De huidige brandweerpost is onderdeel van een nog te ontwikkelen woningbouwlocatie. De politiepost, in eigendom van de politie, wordt mogelijk ook verkocht.


Plaats: Wieringerwerf
Opdrachtgever: Gemeente Hollands Kroon
Ramingsgroep: 3.750.000 euro
Nummer: 517042


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel