bouwbericht

Nieuw onderwijsgebouw op Campus Stappegoor Tilburg

utiliteitsbouw 1877

Nieuw onderwijsgebouw op Campus Stappegoor Tilburg

Op de campus Stappegoor in Tilburg realiseert Fontys Hogescholen een nieuw onderwijsgebouw. Dit nieuwe gebouw – naast P1- is ontworpen door Paul de Ruiter Architects uit Amsterdam. Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is aangetrokken als hoofdaannemer. In mei 2018 is begonnen met de bouwwerkzaamheden. Als alles volgens planning verloop, kan het onderwijsgebouw eind 2019 in gebruik worden genomen.

Onderwijs

Bouwen schoolgebouw P8 (werknaam) voor Fontys Hogescholen op Campus Stappegoor aan de Professor Goossenslaan 1. Duurzaam project vanwege gasloos bouwen / WKO / opslag van regenwater op het dak. Voormalig Europese aanbesteding, procedure niet-openbaar.

TILBURG | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Fontys Hogeschool ICT en Fontys Acadamy for Creative Industries zijn de toekomstige gebruikers. Het pand biedt plek aan circa 3500 studenten. Bij de ontwikkeling van het bouwprogramma heeft Fontys een groep studenten gevraagd mee te denken over de nieuwe huisvesting.

Het twintig meter hoge gebouw heeft een grote, open ruimte op de begane grond die flexibel in te delen is. Ontmoeting en samenwerking zijn de sleutelwoorden voor het ontwerp geweest. Het pand is opgebouwd uit drie gelijke delen. De architect heeft gekozen voor robuuste en natuurlijke materialen, ‘die naadloos overgaan in de nieuwe, groene omgeving van de campus’.

Het grote atrium is voorzien van een glazen kap, zodat natuurlijk daglicht straks vrij spel heeft. Het centraal gelegen trappenhuis – met grote houten trap – vormt straks het hart van het gebouw. Deze ruimte biedt toegang tot de onderwijsruimten van de twee opleidingen die op de eerste verdieping zijn gesitueerd. De treden van de trap fungeren ook als tribune waar studenten op kunnen zitten. Daardoor kan het atrium prima worden gebruikt als ruimte voor officiële bijeenkomsten en presentaties. De tweede verdieping van het onderwijsgebouw staat in het teken van ‘reuring’. Hier bevindt zich een licht overgoten studieplein met koffiebar.

Stappegoor is het gebied tussen de Ringbaan Zuid, de Goirleseweg, de A58 en de Tatraweg/Abcovenseweg. In dit gebied bevinden zich onder meer het ROC, de Fontys studentencampus, sportvelden, T-Kwadraat, de Ireen Wüst schaatsbaan, sportwinkels, horeca, een bioscoop en het Willem II stadion. Ook komen er woningen en een Jumbo Foodmarkt.


Plaats: Tilburg
Opdrachtgever: Fontys Hogescholen
Ramingsgroep: 8 miljoen euro
Nummer: 305078


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel