bouwbericht

PostNL bouwt aan nieuwe sorteercentra

utiliteitsbouw 2256

PostNL bouwt aan nieuwe sorteercentra

In opdracht van PostNL bouwt Aan de Stegge uit Twello momenteel aan een nieuw pakkettensorteercentrum in Almere. Het gebouw wordt eind maart in gebruik genomen. Vanaf deze plek worden straks pakketten bezorgd in de regio Almere, ’t Gooi en Lelystad. De komst van het sorteercentrum – dat volledig gasloos wordt gebouwd – levert Almere circa 400 arbeidsplaatsen op.

Bedrijven en logistiek

Bouwen PostNL distributie/sorteercentrum op bedrijventerrein Stichtsekant, locatie 1R1 langs de Waterlandseweg. Sorteercentrum krijgt 58 docks voor bestelbussen en 14 docks voor vrachtwagens.

ALMERE | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Het pakkettensorteercentrum verrijst aan de Wittevrouwen op bedrijventerrein Stichtsekant. Het gebouw krijgt 58 docks voor bestelbussen en 14 docks voor vrachtwagens. Er wordt vooralsnog gebouwd op een kavel van 2.3 hectare. PostNL heeft echter ook een naastgelegen kavel van 1 hectare gereserveerd, voor eventuele uitbreiding. Bedrijventerrein Stichtsekant ligt aan de oostzijde van Almere, direct aan de A27. Het bedrijventerrein heeft een oppervlakte van bijna 400.000 vierkante meter.

Volgens Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek van PostNL, krijgt het nieuwe gebouw straks het BREAAM certificaat Outstanding, wat aangeeft dat het gaat om een duurzaam gebouw met minimale milieu-impact. ,,Hiervoor investeert PostNL onder meer in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en Warmte Terug Win-installaties. Bovendien wordt het gebouw gasloos. Dat maakt dit pand tot een van de duurzaamste logistieke gebouwen.’’

Eind november is PostNL ook begonnen met de bouw van een nieuw sorteercentrum – eveneens met BREEAM certificaat Outstanding – op bedrijventerrein Dordtse Kil II in Dordrecht. De komst van dit centrum levert ook Dordrecht 400 arbeidsplaatsen op.

Deze nieuwe PostNL-locaties gaan onderdeel uitmaken van een netwerk dat momenteel uit in totaal 22 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België bestaat. Vanuit deze locaties gaan de pakketbezorgers op weg om zeven dagen per week overal in Nederland en België pakketten te bezorgen, aldus PostNL. In het najaar van 2018 heeft PostNL ook al drie nieuwe pakkettensorteercentra in gebruik genomen: in Apeldoorn, Amsterdam en Venlo. PostNL opent in 2019 meerdere nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland, waaronder de locaties in Almere en Dordrecht.


Plaats: Almere
Opdrachtgever: PostNL
Ramingsgroep: 21 miljoen euro
Nummer: 520364


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel