bouwbericht

Delft krijgt The Student Hotel mét gameruimte

utiliteitsbouw 739

Delft krijgt The Student Hotel mét gameruimte

In Nieuw Delft, het spoorzonegebied van Delft, is begonnen met de realisatie van The Student Hotel. Opdrachtgever is Charlie MacGregor van The Student Hotel, KCAP Architects&Planners is verantwoordelijk voor het ontwerp. De opdrachtgever heeft eind 2018 een koop- en realisatieovereenkomst getekend met de projectorganisatie Nieuw Delft. MacGregor ondertekende ook overeenkomsten met BAM en Bectro. Deze partijen gaan de achtste locatie van dit concept in Nederland bouwen. In onder meer Amsterdam, Maastricht, Rotterdam, Groningen en Eindhoven staan al Student Hotels, net als in Europese steden als Barcelona, Florence en Parijs.

Wonen

Bouwen van hotel met 350 hotelkamers / gym / bar-restaurant / bibliotheek / gaming en lounge ruimtes / studielokalen / vergaderkamers en ruimtes voor co-working / ondergronds parkeren en fietsenstalling aan de Van Leeuwenhoekpark. Project 'The Student Hotel' onderdeel van project 'Nieuw Delft' (veld 2). BREEAM Outstanding-project. Veld 1= 520363, veld 3= 307869, veld 5= 520365, veld 6= 520361, veld 8= 520362, veld 9= 507182.

DELFT | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

The Student Hotel in Delft krijgt 350 kamers en combineert hoogwaardige hotelfaciliteiten met short- en longstay faciliteiten. Het hotel heeft volgens KCAP een opvallende open voorkant, met uitzicht op het station en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. In het hotel komen verschillende gemeenschappelijke ruimtes, zoals een receptie met ‘lounge- en game gedeelte’, maar ook een bar-restaurant (The Commons), ruimten om samen te werken (TSH Collab), les- en studieruimten (TSH Classrooms), een fitnessruimte en een wasserette. Ook komt er een inpandige fietsenstalling, inclusief ‘bike-sharing-concept’. Fietsen om te delen dus.

Oprichter Charlie MacGregor noemt Delft ‘een van de meest gewaardeerde, internationale universiteitssteden van Nederland’. ,,Sinds ik mij in Nederland heb gevestigd, is het mijn wens geweest om een vestiging van The Student Hotel in Delft te openen.’’ Wethouder Martina Huijsmans: ,,Onze stad trekt talent aan uit de hele wereld. The Student Hotel biedt accommodatie, werkplekken, studieruimtes en andere voorzieningen die voor studenten en ondernemers interessant zijn. Voor Delft is The Student Hotel een buitengewoon waardevolle en welkome aanvulling op het bestaande aanbod.’’

Nieuw Delft is een nieuw stadsgebied in ligt naast de historische binnenstad en het nieuwe station van Delft. Dit gebied moet volgende de gemeente een internationale ontmoetingsplek worden ‘waar ondernemerschap en vernieuwing de ruimte krijgen’. Nieuw Delft richt zich op iedereen: van werkende jongeren tot ouderen met een zorgvraag.


Plaats: Delft
Opdrachtgever: City Living BV – The Student Hotel
Ramingsgroep: 21 miljoen euro
Nummer: 520364


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel