bouwbericht

Conradhuis: sluitstuk van Amstelcampus

utiliteitsbouw 3751

Conradhuis: sluitstuk van Amstelcampus

Aan het einde van dit jaar wordt gestart met de bouw van het Conradhuis, het sluitstuk van de Amstelcampus in Amsterdam. Dit veertien verdiepingen tellende gebouw gaat straks onder meer ruimte bieden aan de clusters van Domein Techniek, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het Conradhuis is ontworpen door een gelegenheidscombinatie die bestaat uit Powerhouse Company, de Architekten Cie. en Marc Koehler Architects.

Onderwijs

Bouwen 'Conradhuis' (voorheen bekend als Rhijnspoorgebouw) t.b.v. Domein Techniek van de Hogeschool van Amsterdam aan de Wibautstraat / Rhijnspoorplein. Duurzaam project vanwege BREEAM-NL Excellent certificering. Project ging eerder niet door wegens dalende studentenaantallen, maar wordt nu weer herstart. Vml. aanbesteding procedure openbaar.

AMSTERDAM | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Het gebouw bestaat deels uit hoogbouw, deels uit laagbouw. Door middel van een atrium wordt het Conradhuis straks verbonden met het Theo Thijssenhuis. In het atrium zullen de etages van de laagbouw van boven naar beneden ‘uitwaaieren’ en in een open verbinding met elkaar staan. Het Conradhuis is ontworpen met de ambitie te voldoen aan een hoge BREEAM-ambitie, aldus HvA. ‘Het moet een van de meest duurzame onderwijsgebouwen van Nederland worden’, aldus de opdrachtgever. De gevel is een prefab-gevel volgens passief-bouwprincipes en is afgewerkt met 100% gerecycled aluminium en natuursteen. Het passief bouwprincipe houdt een luchtdichtheid en hoge isolatiegraad in met driedubbelglas en een beperkt glasoppervlak.

Het zwaartepunt van het onderwijs komt op de eerste tot en met de zesde verdieping, en in de kelder. Tussen de zevende en dertiende verdieping is algemeen onderwijs en leiding & staf geplaatst. De Amstelcampus – in stadsdeel Oost en aan de rand van het centrum – laat zich het beste omschrijven als een open stadscampus. De centrale locatie zorgt er voor dat studenten, medewerkers, kennisinstellingen en bedrijfsleven elkaar makkelijk kunnen ontmoeten. De campus ligt in het hart van de zogenaamde Knowledge Mile. ‘Hier ontstaan innovatieve ideeën, maar ook nieuwe, inspirerende samenwerkingen en wordt kennisuitwisseling gestimuleerd’’, aldus HvA.

De Amstelcampus bestaat momenteel uit momenteel zeven locaties, die tussen 2006 en 2016 gerenoveerd of gebouwd zijn. Naast gebouwen telt de campus meerdere pleinen en hoven en studentenwoningen. Het Conradhuis is het sluitstuk van de Amstelcampus.  Als alles volgens planning verloopt, kan het Conradhuis in 2021 in gebruik worden genomen.


Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Hogeschool van Amsterdam en UvA
Ramingsgroep: 9.3 miljoen euro
Nummer: 217172


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel