bouwbericht

Renovatie voor Rechtbank Rotterdam

utiliteitsbouw 1322

Renovatie voor Rechtbank Rotterdam

De rechtbank aan het Wilhelminaplein in Rotterdam ondergaat dit jaar een grondige verbouwing. De kantoren en zittingzalen van het gerechtsgebouw worden gerenoveerd. De kantoorverdiepingen worden aangepast tot een innovatief kantoorconcept, aldus het Rijksvastgoedbedrijf. Verder worden de publieksentree en de informatiebalie opgenomen in het nieuwe ontvangstgebied. Bovendien komen er verbeteringen op het gebied van brandveiligheid.

Bedrijven en logistiek

Gunning Europese aanbesteding met ref.nr. 10958. Procedure: niet-openbaar. Herinrichten Wilhelmininaplein 100 en wijzigen ontvangstgebied. Werk omvat o.a. gedeeltelijke vervanging inbouwpakket om flexibel werkplekgebruik mogelijk te maken / nieuw semi-openbaar ontvangstgebied / realiseren nieuwe hoofdentree Wilhelminaplein 125 / entree zittingsgebouw aansluiten op ontvangstgebied / meerjarig onderhoud.

ROTTERDAM | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het Rijksvastgoedbedrijf is de opdrachtgever van het project dat midden vorig jaar is gegund aan het consortium onder leiding van Dura Vermeer. De gunning is op basis van een Design & Build-contract. Het consortium bestaat verder uit Fokkema & Partners Architecten, Deerns, DGMR, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, BOAG Advies en Management, TES Installatietechniek en A. de Jong Installatietechniek.

De kantoren van de Rotterdamse rechtbank zijn onderdeel van De Wilhelminahof, ‘een ensemble van kantoorgebouwen, een zalencomplex, winkels en een metrostation op de Kop van Zuid’. De kantoren en zittingzalen zijn gescheiden door een voetgangersgebied dat met glasplaten is overdekt. De Wilhelminahof is gebouwd in 1995 en vormde een ‘belangrijk scharnierpunt in de ontwikkeling van de Kop van Zuid’’. De Wilhelminahof is ontworpen door twee architectenbureaus: Kraaijvanger Urbis en Cees Dam & Partners. De rechtbank is gehuisvest in een veertien verdiepingen tellend kantoorgebouw. Dit langgerekte gebouw bestaat uit een gevel van terracotta kleurige baksteen en een enorme poort.

De verbouwingswerkzaamheden worden volgens het Rijksvastgoedbedrijf in fasen uitgevoerd, omdat het pand aan het Wilhelminaplein 100 niet volledig kan worden leeggeruimd. Medewerkers van de rechtbank Rotterdam verhuizen tijdelijk de Wilhelminatoren, waar het Rijksvastgoedbedrijf tijdens de bouw een aantal verdiepingen heeft gehuurd.

De rechtbank Rotterdam – met een tweede vestiging in Dordrecht – behandeld jaarlijks zo’n 210.000 zaken. De rechtbank Rotterdam heeft 950 medewerkers in dienst, waarvan circa 200 rechters.

De renovatie neemt een jaar in beslag.


Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Ramingsgroep: 16.5 miljoen euro
Nummer: 297231


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel