bouwbericht

Vianen bouwt aan nieuw cultuurpodium

utiliteitsbouw 995

Vianen bouwt aan nieuw cultuurpodium

In opdracht van de gemeente Vianen is aannemer Vaessen uit Raamsdonksveer deze maand begonnen met de bouw van een zogenaamd cultuurpodium aan de Westelijke Parallelweg in Vianen. Deze voorziening bestaat onder meer uit een theaterzaal met 250 vaste zitplaatsen en enkele vergaderruimten. Architectuurbureau Slangen + Koenis uit het nabijgelegen IJsselstein is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Cultuur en religie

Uitbreiden, na gedeeltelijke sloop, sportcentrum Helsdingen met cultuurpodium (theaterzaal) aan de Helsdingse Achterweg. Sloop is uitgevoerd door Vissers Sloopwerken.

VIANEN | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

Het cultuurpodium wordt tegen Sportcentrum Helsdingen gerealiseerd. Dit sportcentrum – eveneens ontworpen door Slangen + Koenis en gebouwd door Vaessen – is vlak na de zomer van 2014 in gebruik genomen. De nieuwe zaal komt op de plek waar nu de hellingbaan (en huidige entree) is. Deze hellingbaan wordt momenteel afgegraven. Verder wordt een deel van het dak verwijderd door Vissers Sloopwerken. Ook de fietsenstallingen en de schanskorven worden verwijderd. Het sportcentrum krijgt een nieuwe ingang. Bezoekers lopen straks onder het theater door naar de trap en komen vervolgens in de hal terecht waar nu de receptie is.

Deze maand wordt begonnen met heiwerk en funderingswerkzaamheden van het cultuurpodium. Vanaf april wordt de podiumzaal opgebouwd. Als alles volgens planning verloopt, is het cultuurpodium vlak na de zomer van 2018 klaar.

De architect en de bouwer hebben volgens wethouder Marcel Verweij intensief samengewerkt met de hoofdgebruikers van het Sportcentrum met cultuurpodium, zoals Cultureel Forum, Stichting Cultuur en Theater Vianen, Scato en de Sportraad. ,,Er is met name aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid en exploitatiemogelijkheden. Het definitief ontwerp is tevens besproken met het Gehandicaptenoverleg GOV.’’

Sportcentrum Helsdingen ligt tussen de A2 en A27. Dit in 2014 geopende centrum bestaat onder meer uit een zwembad, twee sporthallen en een grote sportbar.


Plaats: Vianen
Opdrachtgever: Gemeente Vianen
Ramingsgroep: 2.6 miljoen euro
Nummer: 306913


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel