bouwbericht

Nieuwe gevel en energielabel A voor gemeentehuis Putten

utiliteitsbouw Premium 1048

Nieuwe gevel en energielabel A voor gemeentehuis Putten

Het gemeentehuis van Putten ondergaat volgend jaar een grondige renovatie. Belangrijkste ingreep is de isolatie van de buitenschil. Deze isolatie brengt met zich mee dat de bestaande buitenmuren moeten worden gesloopt, aldus een gemeentewoordvoerster. Dat biedt kans voor een nieuwe gevelindeling en uitstraling van het gebouw aan het Fontanusplein.

Bedrijven en logistiek

Renoveren/ verbouwen/ revitaliseren gemeentehuis Putten aan het Fontanusplein 1. Gemeentehuis blijft gedeeltelijk in gebruik (kunstkelder / trouwzaal / raadzaal / archief). Werk omvat o.a. vervangen buitengevels / kozijnen / plafonds / binnenmuren / aanbrengen nieuw leidingwerk / vernieuwen installaties. Van Norel zal het pand ook strippen, alvorens het opnieuw in te richten.

PUTTEN | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

‘Door het gebouw zo zorgvuldig te (her)ontwerpen en te detailleren ontstaat een meerwaarde voor het centrumgebied’, zo is het idee. Het Fontanuslein wordt ook heringericht, al maakt de opknapbeurt van het plein geen onderdeel uit van de renovatie van het gemeentehuis.

Veel glas

De gemeente had vijf architectenbureaus uitgenodigd om met een ontwerp te komen. Al deze bureaus hebben ervaring met de renovatie van gemeentehuizen. Unaniem werd gekozen voor het ontwerp van architectenbureau Korfker uit Emmeloord. De entree van het gemeentehuis en het gedeelte met de trouwzaal krijgen – door toepassing van veel glas – een ‘opener uitstraling’. De gevel aan de kopse kant wordt het exclusieve gezicht van de politie, met een eigen entree.

Informeel werken

De gevel van het publieksgedeelte van het gemeentehuis wordt een paar meter naar voren geplaatst. De huidige lunchruimte voor het personeel wordt zodanig aangepast dat het straks ook te gebruiken is voor overleg en voor informeel werken. De bestaande kap van deze ruimte wordt vervangen door ramen rondom en daarop een plat dak.

Omdat alle overheidsgebouwen in 2030 aan energielabel A moeten voldoen, heeft de gemeente hier nu al voor gekozen. Naast nieuwe isolatie van de buitenschil krijgt het gebouw triple glas, 90 zonnepanelen op het dak, warmtepompen, klimaatplafonds en warmte-koude-opslag.

Tijdelijke huisvesting

Tijdens de renovatie verhuist het gemeentepersoneel tijdelijk naar een kantorencomplex naast kasteel De Vanenburg. De kosten voor deze tijdelijke huisvesting bedragen 437.000 euro. Het gemeentehuis gaat niet volledig dicht: de Kunstkelder, de trouwzaal en de raadzaal zijn ’s avonds gewoon te gebruiken. De renovatie start in januari 2018 en neemt ongeveer een jaar in beslag.


Plaats: Putten
Opdrachtgever: Gemeente Putten
Ramingsgroep: 5,7 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel