bouwbericht

DHG vestigt Smartlog in Rotterdamse havengebied

utiliteitsbouw 898

DHG vestigt Smartlog in Rotterdamse havengebied

DHG, belegger en ontwikkelaar in logistiek vastgoed, gaat binnenkort distributiecentrum Smartlog Rotterdam 2 realiseren. Dat gebeurt aan de Merwedeweg in het Rotterdamse Havengebied.

Bedrijven en logistiek

Bouwen 4 distributiecentra SMARTLOG Rotterdam II aan de Wolgaweg. Locatie is geschikt voor gevaarlijke opslag. DC1 wordt eind februari 2019 opgeleverd. DC2 wordt eind maart/begin april 2019 opgeleverd. DC3 wordt eind mei 2019 opgeleverd en DC4 wordt juli 2019 opgeleverd.

EUROPOORT ROTTERDAM | Opgeleverd | € 50.000.000 - € 200.000.000

Smartlog Rotterdam 2, ‘een logistieke campus’, bestaat uit vier grote loodsen en heeft een totale vloeroppervlakte van 98.000 vierkante meter. Twee loodsen van Smartlog Rotterdam 2 zijn geschikt voor ADR-goederen, oftewel verpakte gevaarlijke stoffen.

Smartlog is een samenvoeging van de woorden ‘smart’ en ‘logistics’. Smartlog staat volgens DHG voor een nieuwe benchmark in XXL warehousing en distributie. “Onze Smartlog distributiecentra liggen voornamelijk in havengebieden en andere logistieke hotspots’’, aldus ontwikkelingsmanager Martin van der Blom. Deze distributiecentra hebben een minimale oppervlakte van 30.0000 vierkante meter en zijn ‘futureproof’, waardoor ze volgens DHG in staat zijn om snel en efficiënt in te spelen op een (mogelijk) veranderende vraag in de markt. Al deze centra hebben directe toegang tot weg, water en spoor. Zo kunnen klanten hun producten op de meest efficiënte manier vervoeren in termen van kosten, snelheid, bereikbaarheid, frequentie en veiligheid.

De ontwikkelingsmanager verwacht dat de bouwvergunning voor Smartlog Rotterdam 2 rond november definitief binnen is. Consort Architects uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het is nog niet bekend wie gaat bouwen. Van der Blom verwacht dat Smartlog Rotterdam 2 rond de zomer van 2018 in gebruik kan worden genomen.

In februari dit jaar is bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk begonnen met de bouw van Smartlog Rotterdam 1 aan de Europaweg. Deze locatie heeft een oppervlakte van 30.000 vierkante meter en is geschikt voor de opslag van koopmansgoederen. Het bestaat uit vijf kleinere DC’s. Van der Blom verwacht dat deze logistieke campus in november 2017 wordt opgeleverd.

DHG is ook bezig met plannen voor Smartlog centra in onder meer Ridderkerk (Cornelisland), Delft (Harnaschpolder), Moerdijk (oude Shell-terrein) en Bergen op Zoom.


Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: DHG
Ramingsgroep: 50 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel