bouwbericht

Nationaal Tennis Centrum naar Amstelveen

utiliteitsbouw 371

Nationaal Tennis Centrum naar Amstelveen

Het Nationaal Tennis Centrum (NTC) krijgt zeer waarschijnlijk een nieuw onderkomen in Amstelveen. De ledenraad van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB) heeft onlangs ingestemd met de voorgenomen plannen. Ook de gemeente Amstelveen laat weten positief tegenover de plannen te staan.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Herontwikkelen tennispark De Kegel tot Nationaal Tenniscentrum aan de Bovenkerkerweg 81. Werk omvat o.a. bouwen tennishal met 13 indoorbanen (hardcourt) / parkeerlaag / bowling-/ en vergadercentrum / aanleggen 16 buitenbanen (gravel en hardcourt) / renoveren (deels vernieuwen) bestaande tennishallen en buitenbanen / slopen bestaand bowlingcentrum. Op dezelfde locatie heeft Netjes Beheer uitbreidingsplannen voor het Grand Hotel. (zie project: 307633). Plan is definitief. De tennisbond KNLTB heeft een akkoord bereikt met de gemeente en de projectontwikkelaar.

AMSTELVEEN | Uitvoering | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het huidige trainingscentrum van de KNLTB bevindt zich in Almere, terwijl het bondskantoor gehuisvest is in Amersfoort. Het bondskantoor verhuist straks mee naar Amstelveen. De samenvoeging is volgens de KNLTB enorm belangrijk voor de toekomst van de KNLTB en het tennis in Nederland, aldus de tennisbond.

Het Nationaal Tennis Centrum wordt gerealiseerd op Sportpark De Kegel aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen, dat sinds het begin van de jaren zeventig in handen van Netjes Beheer. Netjes Beheer is dan ook de opdrachtgever van de nieuwbouw van het NTC; de KNLTB gaat huren.

Sportpark De Kegel bestaat onder meer uit 22 tennisbanen (tien indoor) en acht badmintonbanen. Verder bestaat De Kegel uit een bowlingcentrum, een bistro en Grand Hotel Amstelveen. ,,Uiteindelijk zal het gehele terrein de komende jaren gefaseerd een transformatie ondergaan’’, zegt vastgoedmanager Bart Righarts van Netjes Beheer. “Een deel is verouderd, verder mist het sportcomplex eenheid. Met de nieuwe plannen gaat daar verandering in komen. Wij zijn heel erg blij met de bouw van een NTC op ons terrein, omdat we elkaar gaan versterken.’’

Just Architects uit Amstelveen is aangesteld als hoofdarchitect, Vaessen uit Raamsdonkveer heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor het nieuwe trainingscentrum van de KNLTB. Bouwonderneming Vaessen is gespecialiseerd in maatschappelijk vastgoed, waaronder sportcomplexen. In totaal komen er zes tennisbanen bij. Het nieuwe NTC zal ook gebruik maken van het vergadercentrum en horecafaciliteiten op De Kegel. Het tenniscentrum, dat tegen de bestaande tennishallen wordt gebouwd, wordt volgens Righarts een modern en hoogwaardig gebouw. Onder het NTC komt een nieuwe parkeergarage. Het definitieve ontwerp is naar verwachting in februari klaar.

Wanneer de Amstelveense gemeenteraad akkoord gaat met de plannen en het bestemmingsplan van het gebied is gewijzigd, kan worden gestart met de transformatie en nieuwbouw. Righart verwacht dat het nieuwe NTC eind 2018 in gebruik kan worden genomen.Plaats: Amstelveen
Opdrachtgever: Netjes Beheer
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel