artikel

Biobased

utiliteitsbouw Premium 1133

Het Biobased Kenniscentrum in Oosterwolde, dat straks lokaal ingezamelde spijkerbroeken als isolatiemateriaal heeft, krijgt langzaam vorm.

Het overwegend uit hout opgetrokken gebouw, dat werd ontworpen door Paul de Ruiter, wordt rondom een cirkelvormig atrium gebouwd, dat op drie poten steunt. In het hart van het dak komt een kunststoffen lens, waardoor het licht naar binnenvalt en die door zijn dubbelwandigheid isoleert.

Drie bouwbedrijven uit Oosterwolde (Doornenbal, Buiteveld en De Jong) hebben het consortium Natuurlijk Bouwen opgericht. Zij bouwen  een duurzaam kenniscentrum, dat de naam Biobased Economy krijgt. Het gebouw herbergt kantoor- en onderwijsruimten, een congreszaal en een restaurant. Het centrum staat op het ecologische bedrijventerrein Ecomunitypark in Oosterwolde.

Reageer op dit artikel