artikel

Drijvende hotelkamers

utiliteitsbouw 850

Heijmans is in Dordrecht in de haven bij Villa Augustus bezig met het plaatsen van een tijdelijke damwand. Het werk houdt verband met de komst van acht drijvende hotelkamers. Die worden gebouwd op de Admi, een voormalig kantoorschip van Van Eerland Sleepdiensten uit 1903.

Eind vorig jaar brandde de Admi voor een deel af. De schade aan de stalen constructie en de bodem van het ponton viel mee en de verbouwing kon doorgaan. Het ponton waarop de acht hotel- kamers moeten komen is een ruim honderd jaar oud kantoorschip uit de Rotterdamse haven. Het was ooit eigendom van de sleepdienst Eerland en later van Boskalis. Na de brand zijn alleen het stalen bak en het skelet over. De houten opbouw en beplating gingen verloren.

Reageer op dit artikel