artikel

Spiegeltje, spiegeltje …

utiliteitsbouw Premium 597

Waar is het begin van de loopbrug? Wat hangt daar in het luchtledige?

Wie goed kijkt, ziet de gezichtsbegoocheling: de spiegeling van de loopverbinding tussen het bestaande Huis der Provincie en de nieuwbouw in Arnhem heeft een bijzonder effect: de loopbrug lijkt geen begin te hebben.

Openbare loopverbinding

De nieuwbouw van het Provinciehuis in Arnhem is in handen van Domu Nova, een consortium van bouwer VolkerWessels en architect TeamV. De nieuwbouw krijgt een hoogte van 36 meter, even hoog als de zijgevels van het bestaande Huis der Provincie. Behalve de in spiegelglas uitgevoerde openbare loopverbinding Markt-Rijn tussen het bestaande Huis der Provincie en de nieuwbouw komt er ook een looproute onder het nieuwe gebouw door.

Het monumentale Huis der Provincie zelf behoudt zijn uiterlijke aanzien. Het wordt wel inwendig aangepast om de beheer- en onderhoudskosten omlaag te brengen en efficiënter gebruik als werk- en kantoorlocatie mogelijk te maken. De totale investering bedraagt 40,8 miljoen euro

Foto's

Reageer op dit artikel