nieuws

Timelapse | Gasleiding geboord bij knooppunt Hoevelaken

infra 1394

Timelapse | Gasleiding geboord bij knooppunt Hoevelaken

De files bij knooppunt Hoevelaken (A28/A1) zijn berucht. Eigenlijk zou BAM samen met Van Oord het knooppunt al aanpakken, maar het contract van 400 miljoen euro werd eerder dit jaar plotsklaps ontbonden na ruzie over de risico’s. Een nieuwe tender is nog niet opgestart, maar wel is alvast de gasleiding verlegd.

Rijkswaterstaat moet opnieuw op zoek naar een aannemer. Toch was al duidelijk dat de gasleiding in de weg ligt voor de verbreding van de A1.

BAM en Van Oord raken megacontract Hoevelaken kwijt

BAM en Van Oord raken megacontract Hoevelaken kwijt

Ter voorbereiding op de aanpassing van het knooppunt heeft de  Gasunie de hoofdgasleiding afgelopen weken verlegd.

Gasleiding van 55 meter

Omdat er weinig werkruimte was, is gekozen voor een zogenoemde boogboring in plaats van een horizontaal gestuurde boring. Bij de boogboring is eerst de 55 meter lange leiding door kranen opgetild en stukje voor stukje aan het deel gelast dat al onder de grond was getrokken. Bekijk in de timelapse die Rijkswaterstaat maakte.

Reageer op dit artikel