nieuws

Spandoek vraagt aandacht voor wegwerker A31: ‘Mooi dat je gas terugneemt’

infra 562

Spandoek vraagt aandacht voor wegwerker A31: ‘Mooi dat je gas terugneemt’

BAM Infra voert groot onderhoud uit aan de autoweg N31 (af- en toerit Harlingen-Havens) en op de snelweg A31 (toerit Marsum en afrit Dronryp). Om de veiligheid van wegwerkers te garanderen worden extra snelheidscontroles uitgevoerd en zijn spandoeken geplaatst.

Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer over een rijstrook. Weggebruikers wordt gevraagd om rustig langs het werk te rijden en verkeersaanwijzingen op te volgen.

Controle: 4 bekeuringen

De politie voert extra controles uit in het kader van ‘Samen weg werken‘. Eind augustus zijn bij een eerste korte controle op de A31 vier bestuurders bekeurd zijn voor te hard rijden.Er mocht daar op dat moment 70 km/h gereden worden. Tijdens de werkzaamheden hangen er ook spandoeken met boodschappen als ‘Fijn dat je rekening met me houdt’, ‘Mooi dat je gas terugneemt!’

Een recente enquête van Bouwend Nederland, Cumula en MKB Infra leert dat viervijfde van de wegwerkers snakt naar veiliger werkomstandigheden en driekwart effect ervaart van politiecontroles. Een opvallende uitkomst was dat wegwerkers zich bijna altijd (90 procent) onveilig voelen als gevolg van gevaarlijk weggedrag van automobilisten en in veel mindere mate van vrachtwagens (50 procent).  Bij 10 procent van de gevaarlijk ervaren situaties is het gevolg van gedrag van collega-wegwerkers. En bij nog eens 10 procent is sprake van slechte afzettingen of onredelijke eisen van opdrachtgevers.

Reageer op dit artikel