nieuws

Fundering A6 aan vervanging toe: Rijkswaterstaat beloont duurzaamheid

infra 2457

Fundering A6 aan vervanging toe: Rijkswaterstaat beloont duurzaamheid

Rijkswaterstaat zet het groot onderhoud voor de A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug in een d&c-contract op de markt. Naast het asfalt zal ook de fundering deels moeten worden vervangen. Het inperken van hinder en duurzaamheid zullen zwaar wegen als criteria bij de gunning.

Belangstellende bouwbedrijven kunnen zich tot 7 oktober melden. Rijkswaterstaat wil tot februari met enkele gegadigden dialooggesprekken aangaan als onderdeel van de aanbesteding. Uiterlijk 4 maart 2020 moeten de offertes binnen zijn, in april volgt dan de gunning.

Duikers onder de A6

De A6 tussen de aansluiting Lelystad Noord en de Ketelbrug gaat in 2020 en 2021 flink op de schop. De opdracht bestaat onder meer uit het deels vervangen van de fundering, het vervangen van asfalt door een geluidsreducerende deklaag, het vervangen van duikers onder de A6 en het verbreden van de vluchtstroken.

Rijkswaterstaat zet in op een maximaal duurzame en robuuste snelweg. Innovatieve ideeën worden extra beloond tijdens de aanbesteding. Daarnaast worden bouwers  uitgedaagd om mee te denken over oplossingen om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Reageer op dit artikel