nieuws

Otto’s brug krijgt nieuwe palen: drama rondom verdwenen heipaal voorbij

infra 1396

Otto’s brug krijgt nieuwe palen: drama rondom verdwenen heipaal voorbij

De herstelwerkzaamheden van de veelbesproken Otto’s brug in Hoorn starten 20 augustus. De brug kwam de afgelopen weken herhaaldelijk in het nieuws vanwege een op mysterieuze wijze verdwenen heipaal. Inmiddels hebben gemeente en aannemer Ploegam een oplossing bedacht en daarmee moet de brug op 6 september weer hersteld zijn.

In rep en roer was de Noord-Hollandse stad de afgelopen weken. Na een renovatie van vijf maanden moest de Otto’s Brug opeens opnieuw worden afgesloten. De brug was al af, en al twee maanden in gebruik. De reden? Een van de funderingspalen ontbrak.

Onderzoek

Zomaar even een heipaal terugplaatsen is geen gemakkelijk klusje en dus besloten gemeente en aannemer eerst uitvoering onderzoek te doen naar mogelijke oplossingen. Er werden vier scenario’s opgesteld en daaruit is er nu een gekozen.

Besloten is aan beide kanten voor de kademuren twee palen met een balk te plaatsen, waarop de brug kan rusten. De gekozen constructie krijgt vier extra palen en is daardoor volgens de gemeente ‘extra stevig’.

Brug weggehaald en opnieuw geplaatst

De brug moet daarvoor wel worden weggehaald en later weer worden teruggeplaatst. Dit zal ongeveer vier uur in beslag nemen.

Reageer op dit artikel