Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Infra-minister schuift Deloitte aan de kant na ontsporen ICT project

infra 743

Infra-minister schuift Deloitte aan de kant na ontsporen ICT project

Minister Cora van Nieuwenhuizen stopt met een ICT-project dat de inhuur van personeel van buiten eenvoudiger had moeten maken. Uitvoerder Deloitte levert het project maar niet op, en het geduld van de minister van Infrastructuur en Waterstaat is nu op.

De invoering van DigiInhuur zou naar schatting ruim 6 miljoen euro gaan kosten. Daarvan is bijna driekwart al uitgegeven. Het is nog onduidelijk hoeveel van die schade Van Nieuwenhuizens ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op Deloitte kan verhalen.

Vorig jaar al een openbare waarschuwing

Het bureau dat waakt voor het ontsporen van ICT-projecten van de rijksoverheid waarschuwde de minister vorig jaar al dat DigiInhuur dreigde mis te lopen. Maar Van Nieuwenhuizen gunde Deloitte, dat beloofde eind maart te kunnen opleveren, nog wat tijd. Dat deed ze afgelopen voorjaar meermaals opnieuw, in de vergeefse hoop dat de aannemer alsnog zijn beloften zou waarmaken. Nu is het geduld op en verscheurt de minister het contract.

Deloitte wil niet inhoudelijk reageren op het stopzetten van het project. “Deloitte gaat niet in op cliëntaangelegenheden”, laat een woordvoerster weten.

Na de zomer vervolgstappen

Van Nieuwenhuizen licht de Tweede Kamer na de zomer in “over de vervolgstappen”, schrijft ze aan de Kamer.

DigiInhuur moest eind dit jaar helemaal werken, maar dat leek er al niet in te zitten. Eind vorig jaar bleken de kosten van het ICT-project bovendien veel hoger uit te vallen dan gedacht. Daarop perkte de minister de reikwijdte en het budget al in.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels