nieuws

Renovatie Brug Itteren vertraagd door hitte

infra 752

Door de extreme hitte van vorige week zijn de werkzaamheden aan de Brug Itteren vertraagd. Het materiaal dat wordt toegepast kon de hoge tempraturen niet aan, meldt Rijkswaterstaat.

Renovatie Brug Itteren vertraagd door hitte

De renovatie van de brug over het Julianakanaal duurt daardoor enkele dagen langer dan verwacht. Naar verwachting worden de werkzaamheden 9 augustus afgerond.

Te hoge temperatuur voor materiaal

Tijdens de renovatie worden de balken van de brug met een cementgebonden mortel ondergoten. Volgens de materiaalspecificatie dient de verwerkingstemperatuur van zowel omgeving als ondergrond voor deze mortel lager te zijn dan 30 graden Celsius om de opgegeven materiaaleigenschappen en kwaliteit te kunnen waarborgen. De temperaturen overdag zijn vorige week echter ver boven de 30 graden uitgekomen, is de verklaring van Rijkswaterstaat.

Ook in de avonden te warm

Er is nog wel geprobeerd de werkzaamheden te verplaatsen naar de vroege ochtend en avonduren aangezien het dan minder warm zou zijn, maar ook toen waren de omgevings- en ondergrondtemperatuur van de brug te hoog. Een alternatieve toepassing die aan de beoogde kwaliteitseisen voldoet was ook niet voorhanden.

De werkzaamheden konden op maandag 29 juli 2019 worden hervat. De temperaturen waren toen lager dan 30 graden en bovendien werd er geen neerslag meer verwacht.

Meer bruggen kampten vorige week met problemen als gevolg van de hitte. Sommigen gingen niet meer dicht.

Reageer op dit artikel