nieuws

Update: Bouwvakkers bekneld bij werkzaamheden aan Beatrixsluis

infra 1759

Update: Bouwvakkers bekneld bij werkzaamheden aan Beatrixsluis

Twee bouwvakkers zijn maandagmorgen bekneld geraakt onder het contragewicht van een sluisdeur van de Prinses Beatrixsluis bij Nieuwegein. Dat heeft de veiligheidsregio bekendgemaakt. Over de toestand van de twee is niets naar buiten gebracht.

Een van de twee is rond het middaguur bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. De andere zit nog vast, vermoedelijk met zijn voet. “We bekijken hoe we het contragewicht kunnen verplaatsen”, aldus de zegsman van de veiligheidsregio.

De twee personen die bekneld raakten, waren bezig met werkzaamheden aan de sluis.

De Beatrixsluis was in 1938 het eerste bouwwerk dat naar de prinses werd vernoemd, die in januari van dat jaar werd geboren. De sluis zorgt voor een verbinding tussen de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen, en verzorgt voor meer dan 50.000 schepen per jaar een veilige passage.

Begin februari opende prinses Beatrix een derde schutkolk in de sluis. Die is groter en breder dan de andere twee.

Update: Ook de tweede man is bevrijd. Hij is lichtgewond en liep volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio zelf naar de ambulance.

Reageer op dit artikel