nieuws

Beknelde bouwvakkers Beatrixsluis met lichte verwondingen weer naar huis

infra 1048

Beknelde bouwvakkers Beatrixsluis met lichte verwondingen weer naar huis

De twee medewerkers van bouwcombinatie Sas van Vreeswijk die maandagmorgen bekneld raakten onder een contragewicht van een sluisdeur aan de Prinses Beatrixsluis bij Nieuwegein, zijn bevrijd. Ze zijn in het begin van de middag per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar konden in de loop van de dag weer naar huis, meldt Rijkswaterstaat.

Beide personen zijn door een specialistisch team van de brandweer bevrijd en licht gewond naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend en onderzoek volgt. Sas van Vreeswijk (Besix, RebelValley, TDP, Heijmans en Jan de Nul) voert renovatiewerkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluis in opdracht van Rijkswaterstaat.

Beatrixsluis

  • Opdrachtgever: Rijkswaterstaat
  • Opdrachtnemer: Sas van Vreeswijk (Besix, RebelValley, TDP, Heijmans en Jan de Nul)
  • Contractvorm: dbfm (27 jaar)
  • Contractwaarde (netto contant): 133 mln
  • Start uitvoering: najaar 2016
  • Oplevering: september 2019

Sluiskolk 2 gestremd

In de heftoren van de westelijke sluiskolk worden momenteel renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. Zo is de aandrijfconstructie vervangen. Deze aandrijving zorgt ervoor dat de sluisdeur verticaal op en neer kan gaan waarbij een contragewicht voor tegengewicht zorgt. De medewerkers zijn bekneld geraakt bij het contragewicht. Na onderzoek in het ziekenhuis konden zij in de avond met lichte verwondingen naar huis.

Sluiskolk 2 is preventief gestremd waardoor al het scheepvaartverkeer door de nieuw aangelegde 3e sluiskolk geschut wordt. Het is nog onbekend wanneer de 2e sluiskolk weer open gaat. Het is de bedoeling dat het hele renovatieproject komend najaar wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel