nieuws

Heijmans begint aan versnelde uitvoering A1 Apeldoorn -Azelo

infra 2497

Heijmans begint aan versnelde uitvoering A1 Apeldoorn -Azelo

Heijmans begint 10 mei met de gefaseerde en versnelde uitvoering van de snelweg A1 Apeldoorn-Azelo tussen Deventer-Oost en Bathmen. Tot en met eind dit jaar zijn steeds versmalde rijstroken beschikbaar en kan voor weggebruikers sprake zijn van behoorlijke vertraging.

Van 10 mei tot en met december werkt Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat  tussen Deventer-Oost (aansluiting 24) en Bathmen (aansluiting 25) aan de wegverbreding van 2×2 naar 2×3 rijstroken. Het is de eerste fase voor de versnelde A1.

Tijdens de werkzaamheden blijven er 2 rijstroken in beide richtingen beschikbaar. Rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximum snelheid is 90 km/h. In de spits moeten automobilisten rekening houden met een half uur extra reistijd.

A1 naar 2 x 3 en 2 x 4

Heijmans voerde al eerder de verbreding van de A1 uit en haalde vorig jaar deze nieuwe opdracht binnen. Het gaat om een d&c contract met een waarde van 127 miljoen euro.  De selectie van de beste partij gebeurde op basis van Best Value Procurement.

Samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio investeert het Rijk ruim 400 miljoen euro in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2×4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2×3 rijstroken.

Vier jaar sneller

In maart gaf de minister het officiële startsein voor de wegverbreding en kondigde meteen aan dat de uitvoering van de tweede fase met vier jaar versneld zou worden. In 2020 volgt meteen het deel tussen Deventer en Deventer-Oost en tussen Rijssen en Azelo.

Reageer op dit artikel