nieuws

ReintenInfra neemt Liemers Wegenbouw over

infra 1922

ReintenInfra neemt Liemers Wegenbouw over

ReintenInfra neemt wegenbouwbedrijf Liemers over. Het familiebedrijf uit Duiven met 42 medewerkers behoudt zijn naam en zijn DNA.

Liemers Wegenbouw houdt zich bezig met grondverzet, bodemsaneringen, rioolaanleg en wegenbouw. Het bedrijf boekte in 2018 een omzet van 8 miljoen euro.

ReintenInfra is de nummer 42 van de Cobouw50, had in 2018 een omzet van 104 miljoen euro en heeft ruim zeshonderd medewerkers. ReintenInfra is actief in de beton- , weg-, en waterbouw, cultuurtechniek, sloop, milieutechniek, tijdelijke wegafzettingen, belijning, bronnering, groenonderhoud en heeft een eigen asfaltcentrale in Hengelo (O).

Voor de eigenaar van Liemers, Gert Jan Heijting, was “het behouden van ons familie DNA” de belangrijkste voorwaarde om het familiebedrijf te verkopen. Ook wilde hij Liemers sterker op de kaart zetten.

In 2010 basis gelegd voor ReintenInfra

Met de overname van wegenbouwer Twentsche Weg- en Waterbouw (TWW)in Oldenzaal legde Herman Reinten, voormalig directeur bij Heijmans Infra, in 2010 de basis voor ReintenInfra. De daaropvolgende jaren lijfde deze onderneming ook Negam Oldenzaal en Moes Infra uit Rijssen in, evenals de Twentse Asfaltcentrale in Hengelo en Dostal uit Vorden, en DEGA uit Oldenzaal. De overname van een deel van de Dusseldorp Groep uit Lichtenvoorde zorgde eind 2015 voor nog eens 60 miljoen euro omzet.

Daar kwam via de aankoop van branchegenoot Van Wijk uit Nieuwegein en bouwmaterialenhandel Middendorp uit het Duitse Emsbüren in 2018 nog eens ruim 50 miljoen euro bij. Middendorp heeft al een jarenlange relatie met de TWW; het bedrijf bracht als onderaannemer veel slijtlagen aan en was leverancier van de kleeflaagemulsie.

 

Reageer op dit artikel