nieuws

Amsterdam stopt extra parkeergeld in mobiliteitsfonds: tarief naar 7,50 per uur

infra Premium 390

Amsterdam stopt extra parkeergeld in mobiliteitsfonds: tarief naar 7,50 per uur

Parkeren in het centrum van Amsterdam is sinds deze week weer een stuk duurder. In de oude binnenstad, rond het Damrak, kost een uur op straat de auto stallen 7,50 euro, waar het eerst 5 euro was. In de grachtengordel en de Jordaan is de parkeerder 6 euro per uur kwijt.

Ook de tarieven in de gemeentelijke parkeergarages gaan omhoog, maar daarin parkeren blijft wel goedkoper dan op straat.

200 miljoen per jaar

Het verhogen van de parkeertarieven is een van de knoppen waar de gemeente aan draait om de binnenstad autoluw te maken en mensen op de fiets of in het openbaar vervoer te krijgen. Een andere maatregel is het opheffen van duizenden parkeerplaatsen op straat.

Amsterdam int jaarlijks 200 miljoen euro aan parkeergelden. Het grootste deel daarvan gaat via het mobiliteitsfonds naar verbetering van het wegennet, maar ook naar aanleggen van speelplekken en groen.

Reageer op dit artikel