nieuws

Mourik krijgt betonherstel A50 brug Nederrijn gegund

infra 2132

Mourik krijgt betonherstel A50 brug Nederrijn gegund

Rijkswaterstaat heeft het onderhoud aan de Nederrijnbrug in de snelweg A50 definitief gegund aan Mourik Groot-Ammers. De aannemer moet komend jaar vooral aan de slag met herstel van het beton aan de binnen- en onderzijde van de brug.

Tijdens het onderhoud aan de Nederrijnbrug gaat Mourik betonherstel aan de binnen- en onderzijde van de brug uitvoeren en de leuningen van de parallelrijbanen voor langzaam verkeer conserveren.

Nestelplekken al dichtgemaakt

Rijkswaterstaat lette bij de gunning scherp op het voorkomen van hinder en de kwaliteit van het zeer hoogwaardige betonherstel. In de aanloop naar de uitvoering zijn in januari alle nestelplekken voor duiven en ganzen dichtgemaakt met gaas en netten.

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen maart 2019 en maart 2020. De aannemer werkt op dit moment een nadere planning uit. Er wordt geen verkeershinder verwacht voor het verkeer op de snelweg A50  of de scheepvaart. Wel is enige hinder voor fietsers.

Reageer op dit artikel