nieuws

Infrabouwer Van Gelder overtreft recordomzet opnieuw

infra 2321

Infrabouwer Van Gelder overtreft recordomzet opnieuw
Foto: Ruben Hamberg

Van Gelder Groep heeft afgelopen jaar zowel de omzet als de winst verder opgevoerd. Dat heeft de infrabouwer uit Elburg bekendgemaakt.

De omzet nam met 10 procent toe tot 379,4 miljoen euro. Daarmee werd de recordomzet van 2017 uit de boeken geschreven. De nettowinst kwam uit op 9,3 miljoen. Dat is 12 procent meer dan in het jaar ervoor.

Directievoorzitter Gert Veenhof rept in een toelichting op de cijfers over “een succesvol verlopen jaar”. De verbetering van de omzet en de winst wijt hij vooral aan de “economische groei in Nederland”. Die heeft gezorgd voor “meer volume in de inframarkt.”

Kritisch is de topman vooral op het prijsbeeld. Die ligt volgens hem “nog altijd op een te laag niveau”. Daarnaast heeft Van Gelder, net als andere bedrijven, te kampen met toenemende prijsdruk van toeleveranciers en onderaannemers. Bovendien ondervindt de gww-aannemer last van het tekort aan vakkundig personeel. “Dat maakt het moeilijker de mogelijkheden in de markt optimaal te benutten.”

Overname zorgt voor verbreding activiteiten

Van Gelder verwierf afgelopen jaar de onderneming W. van den Heuvel en Zoon Infra. Veenhof toont zich bijzonder tevreden met deze aanwinst, die zich vooral richt op complexe projecten binnen het stedelijk gebied. “Met de activiteiten van lightrail en tramwerk is Van Gelder na de overname in staat deze projecten compleet en integraal aan te bieden en daarmee haar positie in dit segment te versterken.”

De prognose voor dit jaar is goed, stelt Veenhof, die daarbij wijst op de werkvoorraad van 347 miljoen. “De vooruitzichten voor 2019 zijn goed, met een werkvoorraad die hoger is dan vorig jaar en daarbij een verwachte omzet en resultaat op gelijk niveau als in 2018.”

Reageer op dit artikel