nieuws

Groot onderhoud snelwegen Noord Nederland voor BAM en Van Kessel

infra Premium 3103

Groot onderhoud snelwegen Noord Nederland voor BAM en Van Kessel

Rijkswaterstaat heeft het groot onderhoud voor de rijkswegen in Noord-Nederland gegund voor 2019 en 2020. BAM Infra verzorgt het onderhoud aan de wegen in Friesland. Gebr. Van Kessel voert samen met zusterbedrijf KWS Infra de werkzaamheden in Groningen en Drenthe uit.

In 2019 en 2020 worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd op de snelweg A31/autoweg N31 (Afsluitdijk-Leeuwarden), de snelweg A32 (Leeuwarden-Heerenveen), de snelweg A28 (Meppel-Hoogeveen), de snelweg A37 (Hoogeveen-Duitse grens) en de snelweg A7 (Drachten-Zuidbroek). Op diverse plaatsen vindt ook onderhoud en vervanging plaats aan voegovergangen van bruggen en viaducten.

Binnen het prestatiecontract bepalen de aannemers de komende maanden de exacte planning in overleg met Rijkswaterstaat. Het groot onderhoud aan rijkswegen is om de vijftien tot zeventien jaar noodzakelijk als gevolg van slijtage van de asfaltlaag. Op basis van criteria als rijspoordiepte van het asfalt wordt besloten welke wegdelen moeten worden vernieuwd.

Reageer op dit artikel