nieuws

Heijmans en BAM willen samen asfaltbedrijf runnen

infra Premium 2997

Heijmans en BAM willen samen asfaltbedrijf runnen

Heijmans en BAM willen samen een asfaltbedrijf beginnen. Ze hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gevraagd om begin volgend jaar te starten.

Heijmans heeft op dit moment drie asfaltcentrales, BAM heeft er ook drie. BAM heeft daarnaast in vier andere asfaltcentrales een belang. “We onderzoeken mogelijkheden om de huidige asfaltcentrales in Nederland onder te brengen in een nieuw, gezamenlijk asfaltbedrijf”, meldt BAM.

Door de oprichting van het nieuwe asfaltbedrijf kunnen de “kennis, kunde en investeringen in vernieuwing van beide bedrijven worden gebundeld”. Verdere verduurzaming van de asfaltketen is daarbij een belangrijke doelstelling, van het verlagen van de CO2-uitstoot tot circulariteit en hergebruik van grondstoffen en deelproducten. Of door de samenwerking oude asfaltcentrales gaan sneuvelen en er nieuwe gebouwd worden, wil BAM nog niet kwijt.

Bezettingsgraad asfaltcentrales verbeteren

Samenwerking biedt volgens de bouwers kansen om de beschikbare capaciteit beter te benutten en de bezettingsgraad van de asfaltcentrales te verbeteren, met als doel efficiency en een beter rendement.

Naast eigen klanten van de bedrijven zal het op te richten asfaltbedrijf zich richten op het bedienen van derden in de asfaltmarkt. De jaaromzet van het nieuwe asfaltbedrijf zal rond de 90 miljoen euro komen te liggen.

Reageer op dit artikel