nieuws

Kerkrade klaar met ‘weigerbouwer’

infra 3706

Kerkrade klaar met ‘weigerbouwer’

Niet alleen in de hoofdstad ‘schoppen’ opdrachtgevers bouwbedrijven van de bouwplaats. Ook in Kerkrade kunnen ze erover meepraten. Daar breekt de gemeente met een bouwer die bijna twee jaar na gunning nog steeds niet is begonnen met het opknappen van een paar straten. “Steeds weer kwam het met vergezochte excuses.”

Plum Infra zou vier straten in Kerkrade opknappen. Begin 2017 kreeg de bouwer de opdracht gegund. Bijna twee jaar later is er echter nog altijd geen schop de grond ingegaan.

De gemeente Kerkrade is er klaar mee en heeft het contract ‘buitengerechtelijk’ ontbonden.

“De aannemer weigert de werkzaamheden uit te voeren”, bevestigt een woordvoerder van de gemeente berichtgeving in de Limburger.

“Dit geldt voor vier wegconstructies. Steeds weer wierp  de aannemer nieuwe bezwaren op en vergezochte argumenten om maar niet te hoeven beginnen.”

Er is geen houden meer aan, vervolgt de woordvoerder. “De technische staat van betreffende wegen maakt het noodzakelijk dat de reconstructiewerkzaamheden onmiddellijk worden uitgevoerd.”

Plum Infra wil niet reageren. Volgens Kerkrade is het bedrijf in meerdere geschillen verwikkeld. Onder meer over de eindafrekening van werken.

Amsterdam

In Amsterdam moest hoofdaannemer Züblin de bouwplaats van de Y-towers in Amsterdam Overhoeks vorige week onmiddellijk verlaten. Opdrachtgever Oviesa-Torena ontbond het contract na een hoogoplopend conflict over maakbaarheid van het project en de meerkosten die de aannemer daarvoor in rekening wil brengen.

Reageer op dit artikel