Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Nieuwe investeringen in Delfts hyperloopbedrijf

infra 635

Nieuwe investeringen in Delfts hyperloopbedrijf

Start-up Hardt Hyperloop uit Delft heeft een miljoeneninvestering ontvangen van InnoEnergy, een fonds voor duurzame energie. Ook zijn nieuwe partners toegetreden tot de ontwikkeling van de Hyperloop, het supersnelle openbaarsysteem door vacuüm-buizen.

Van InnoEnergy krijgt Hardt Hyperloop 5 miljoen euro. En DB Engineering & Consulting, Continental en Engie Laborelec hebben zich gevoegd bij een eerder opgezet consortium van BAM, Tata en IHC. In een eerdere investeringsronde staken onder meer Exact-oprichter Paul van Keep en profvoetballer Gregory van der Wiel al geld in Hardt.

De Hyperloop is een systeem van buizen onder bijna vacuüm. Daardoor worden voertuigen gestuurd die aangedreven worden door magneten, waardoor snelheden richting duizend kilometer per uur bereikt zouden moeten worden. Hardt is voortgekomen uit een studententeam dat een door Tesla-baas Elon Musk uitgeschreven wedstrijd voor de ontwikkeling van de Hyperloop won.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels