nieuws

Video | BAM heeft 16-daagse Driebergen achter de rug: Station nog lang niet af

infra 1297

Video | BAM heeft 16-daagse Driebergen achter de rug: Station nog lang niet af

De 16-daagse bij Driebergen is voorbij. BAM heeft met 750 mensen per dag 24/7 doorgewerkt om de nieuwe onderdoorgang af te krijgen. Woensdag is de tunnel opengegaan, maar het project is pas halverwege.

Toch is een belangrijke mijlpaal bereikt. Het knelpunt bij overweg aan de Hoofdstraat is definitief opgeheven. ProRail heeft bij Driebergen gekozen voor een uitvoering met twee grote buitendienststellingen, waarvan dit de eerste was. Een tweede 9-daagse volgt nog in februari 2020. Het alternatief was geweest om 10 keer 52 uur door te werken.

Bikkelen

Het was bikkelen, maar het is gelukt om de krappe planning tijdens deze 16 dagen te halen. “Het voelt als de Olympische Spelen. We zijn gelijktijdig bezig met de wissels, de overgang, de seinen, het perron, het spoor en een duiker”, was de ervaring van de bouwmanagers van ProRail en BAM halverwege de 16-daagse toen Cobouw een kijkje ging nemen. Kijk zelf wat er allemaal is gebeurd via de onderstaande timelapse en de compilatie.

Reageer op dit artikel