Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Italiaanse verkeersminister wil alle wegbeheerders aanpakken

infra 771

Italiaanse verkeersminister wil alle wegbeheerders aanpakken

Naar aanleiding van de ramp met de brug in Genua gaat de Italiaanse regering de licenties van alle wegexploitanten tegen het licht houden. Daarbij moeten de private beheerders ook de onderhouds- en moderniseringsmaatregelen voorleggen. Dat heeft verkeersminister Danilo Toninelli verklaard in het parlement.

Toninelli noemde het ongeluk, waarbij 43 mensen omkwamen absurd. Het had volgens ‘hem vermeden kunnen worden. De verkeersminister overweegt om de private tolwegen te nationaliseren. Als voorbeeld noemde hij onder andere Nederland. ,,Er zijn andere systemen in Europa die naar onze mening beter functioneren dan het onze. In Duitsland, Nederland en België zijn de snelwegen van de staat en deels gratis. In Italië daarentegen heeft men besloten ze te privatiseren (…) zonder voldoende concurrentie.”

Familie Bennetton

De ingestorte brug in Genua wordt geëxploiteerd door Autostrade per l’Italia, dat in handen is van de familie Benetton. Toninelli verwijt de exploitanten dat ze miljarden hebben opgehaald aan tolgeld, maar dat amper iets is teruggevloeid naar de wegen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels