Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Bouw Haagse mega-fietsenstalling complexer dan verwacht: later klaar en duurder

infra 1387

Bouw Haagse mega-fietsenstalling complexer dan verwacht: later klaar en duurder

De oplevering van een van de grootste fietsenstallingen van het land, bij Centraal Station Den Haag, loopt vertraging op en valt mogelijk duurder uit. Dat heeft de Haagse wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) bekendgemaakt.

Omdat bovenop de fietsenstalling twee woontorens van elk 90 meter hoog worden gebouwd, moeten tijdens de bouw veiligheidsmaatregelen worden genomen om de fietsenstalling veilig open te kunnen stellen. Maatregelen die bedacht waren om de veiligheid te garanderen blijken niet haalbaar. Daarom is eerst nader onderzoek nodig.

Een tweede probleem is de ondergrondse verbinding tussen de fietsenstalling en de stationshal. De aanleg hiervan blijkt complexer te zijn dan werd vermoed en dreigt daardoor veel duurder uit te vallen.

“Het is uitermate teleurstellend dat er nu opnieuw een vertraging optreedt. Ik vind het belangrijk om helder te krijgen wat de oorzaak is en hoe we de verdere realisatie en desnoods gedeeltelijke openstelling van de fietsenstalling zo goed mogelijk laten verlopen”, laat Van Asten weten.

Het onderzoek zal zich richten op “de bouwtechnische aspecten” maar op ook op het contractmanagement en de relatie met aannemer Mobilis. De uitkomsten worden uiterlijk begin van het vierde kwartaal verwacht.

Na Utrecht grootste fietsenstalling van Nederland

De stalling voor 8500 fietsen, na Utrecht de grootste van Nederland, zou oorspronkelijk in september van dit jaar voor een deel open gaan en in december helemaal in gebruik worden genomen. Wanneer de stalling wel open kan gaan is nog onbekend.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels