nieuws

Verdubbeling N381 voor 18 miljoen naar Heijmans

infra Premium 1407

Verdubbeling N381 voor 18 miljoen naar Heijmans

Heijmans gaat voor 18 miljoen euro de N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde verdubbelen. Dat heeft het bouwconcern bekendgemaakt.

Over een lengte van ongeveer 8 kilometer zal de weg worden aangepast van 1×2 rijstroken naar 2×2 rijstroken. Heijmans zal ook vijf kunstwerken op het traject aanpassen.  Het gaat daarbij om de onderdoorgang ’t West, fietstunnel ‘t Hoogezand, autotunnel Balkweg, brug Lochtenrek en viaduct Drie Tolhekken.

Heijmans verwierf het design & construct-contract van de provincie Friesland. Het waarborgen van een goede doorstroming, beperken van hinder en bereikbaar houden van de omgeving waren belangrijke criteria bij het verstrekken van de opdracht.

Komende maanden start het bouwconcern met het ontwerp en de voorbereidingen. De uitvoering begint in het najaar. Halverwege 2020 moeten de werkzaamheden zijn afgerond.

Reageer op dit artikel